Samen Schelluinen

Schelluinen in beeld

Beeldmateriaal Reconstructie Schelluinen

Er is een aantal filmpjes gemaakt tijdens de reconstructie van het Centrum van Schelluinen. Breng vooral eens een bezoek aan het youtube-account om het beeldmateriaal te bekijken.

De molenaar van de Westmolen

Rijdend richting Gorinchem, vanaf Schelluinen op de Grote Schelluinsekade kom je twee blikvangers tegen: de West- en de Oostmolen.

Tot 1973 stond de Westmolen op Schelluins grondgebied, maar de gemeentegrens werd in 1973/74 verlegd en vanaf die tijd staat ook de Westmolen officieel op het grondgebied van Gorinchem. Echter de “oud Schelluiners” spreken nog steeds over de Schelluinse molen van de familie De Kuiper.

In dit filmpje een kennismaking met de huidige molenaar Theo de Rooij waarin hij enthousiast vertelt over het molenaarsschap heden te dagen.

Het verleden in beeld

“Thuis heb ik nog een ansichtkaart, waarop een kerk een kar met paard …..”, zo begint het lied waarin Wim Sonneveld over zijn dorp zong. De tekst roept beelden op van alles wat was, van vroeger en wat is er leuker dan die herinneringen op te halen?

het-verleden-1Het plan is om in deze rubriek, ‘Schelluinen in beeld’, een wisselende expositie van beeldmateriaal over Schelluinen te plaatsen. Dat gaat van enkele decennia terug tot het begin van de vorige eeuw.

Uw foto of filmpje van Schelluinen in deze rubriek?

Heeft u thuis nog een leuke foto van Schelluinen (uit de vorige eeuw) die iedereen mag zien?
Stuur hem op naar: dorpsberaadschelluinen@gmail.com
Wie weet komt hij binnenkort in deze rubriek.

Heeft u een groot aantal foto’s dat in aanmerking komt voor plaatsing of een filmpje neem ook dan contact met ons op om een afspraak te maken, zodat wij de foto’s kunnen scannen en/of de film kunnen verwerken.

Wie beide foto’s heeft gemaakt is ons niet bekend, anders hadden we de naam er graag bij geplaatst.

Vroeger, nu én in de toekomst!